Thursday 1 April 2021

Kermainen one pot kanapata

Kasvikset:
1 kg perunoita
2-3 porkkanaa
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa 
ripaus mustapippuria
1 tl kuivattua timjamia tai yrttisekoitusta
1-2 tl curryjauhetta
Kana:
1 pkt broilerin paistileikkeitä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Liemi:
n. 5 dl vettä
1 prk ruokakermaa
1 kanafondi
2 rkl valkoviinietikkaa
Salaatti:
1 ruukku salaattia
1 kurkku
0,5 ruukku tilliä
ripaus mustapippuria
tilkka oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa


Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös porkkanat. Kuori punasipuli ja valkosipulinkynnet sekä hienonna ne.
Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Lado kasvikset uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla, curryjauheella sekä kuivatulla timjamilla.
Mausta broilerin paistileikkeet ripauksella suolaa ja mustapippuria. Leikkaa broilerin paistileikkeet 2-3 osaan ja lado ne kasvisten päälle uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin ja paahda noin 10 minuuttia.
Kuumenna 5 dl vettä kattilassa kiehuvaksi. Sekoita kiehuvan veden joukkoon kerma, kanafondi ja valkoviinietikka.
Nosta vuoka uunista ja lisää kuuma liemi vuokaan varovasti.
Nosta vuoka takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä noin 20-25 minuuttia, kunnes kasvikset ja kana ovat kypsiä.
Valmista salaatti. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pese ja viipaloi kurkku sekaan sekä hienonna puolikas ruukku tilliä joukkoon. Mausta mustapippurilla, oliiviöljyllä ja valkoviinietikalla.
Tarjoa one pot kanapata salaatin kanssa.

No comments:

Post a Comment