Thursday 17 June 2021

Teriyaki-lohi ja nuudelit

  Lohi:
1 pkt kirjolohta
1-2 rkl öljyä paistamiseen
0,5 ruukku korianteria
Teriyakikastike:
3/4 dl soijakastiketta
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sokeria
0,5 dl vettä
2 valkosipulinkynttä
1 pala inkivääriä (3-4 cm)
0,5 chili
Maustetut nuudelit:
1 parsakaali
1 rs babypinaattia
1 nuudeleita 
0,5 tl suolaa
0,5 sitruunan mehu
1 rkl seesamiöljyä
1-2 kevätsipulia
Laita vesi kiehumaan nuudeleita ja parsakaalia varten.
Valmista teriyakikastike. Mittaa soijakastike, valkoviinietikka, sokeri ja vesi pieneen kattilaan. Kuori ja raasta joukkoon valkosipulinkynnet ja pala inkivääriä. Suikaloi sekaan puolikas chili. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja siirrä sitten pois liedeltä sivuun odottamaan.
Huuhtaise parsakaali ja leikkaa pieniksi nupuiksi. Huuhtele myös pinaatit ja hienonna puolikas ruukku korianteria. Huuhtele ja suikaloi kevätsipulit.
Leikkaa kirjolohifilee annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan.
Keitä nuudelit ja parsakaalit samassa kattilassa suolalla maustetussa vedessä kypsiksi nuudelipakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin ja kumoa kulhoon.
Sekoita kuumien nuudeleiden ja parsakaalien joukkoon huuhdotut pinaatit.
Mausta nuudelit puolikkaan sitruunan mehulla ja öljyllä. Sekoita joukkoon kevätsipulit. Tarkista maku.
Kuumenna paistinpannu ja öljy kuumaksi. Lisää lohipalat nahkapuoli alaspäin pannulle. Paista kalapaloja noin 2 minuuttia.
Käännä palat ja paista vielä noin 1 minuutin verran. Kaada sitten pannulle teriyakikastike ja kuumenna vielä kiehuvaksi.
Viimeistele teriaykilohipalat hienonnetulla korianterilla ja tarjoa maustettujen nuudeleiden kanssa.

No comments:

Post a Comment