Wednesday 1 October 2014

Helppo ja taloudellinen vaniljakastike

Vastustan kiivaasti kaikenlaisia valmisvaniljakastikkeita, joten on syytä pystyä nopeasti tekemään oma. Hienompia kastikkeita toki saa, kun käyttää kermaa ja pelkkiä keltuaisia, mutta tämäkin on noin tsiljoona kertaa parempi kuin kaupan kastikkeet, ja kevyempi vaihtoehto, jos noin arkena haluaa esimerkiksi nauttia hieman omenakaurapaistosta vaniljakastikkeen kera.

4 dl maitoa, mieluiten täysmaitoa. Saa olla enemmänkin ja kevytmaitokin kelpaa.
1 kananmuna
1 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
runsaasti vaniljasokeria

Pane muna, sokeri, maito ja perunajauhot kattilaan. Vatkaa seos tasaiseksi. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, mutta vähennä lämpöä jos se alkaa kiehua. Kuumenna, kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa sekoittamista jatkaen, ettei pääse muodostumaan kuorta. Mausta vaniljasokerilla maun mukaan.


1 comment: