Wednesday 1 October 2014

Pollo Limonello eli sitruunakanapasta

Ysibaarin klassikko, joka on inspiroinut jopa nimisensä keittokirjan. Tuunattu versioni, jossa sitruunan määrää on tietysti lisätty.


Noin 400g paketti broilerin fileitä, filesuikaleita tai vastaavia.
Oliiviöljyä
Sipuli
Cayennepippuria
2 dl kuohukermaa
1 rkl kanafondia
1/2 rkl kurkumaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl raastettua inkivääriä
4 rkl sitruunamehua
2-3 rkl hunajaa
2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa

Pastaa
Päälle pecorinoa ja tuoreita yrttejä

Ruskista suikaloidut kanafileet tilkassa öljyä. Lisää sipulit ja ripaus cayennepippuria ja kuullota. Sekoita joukkoon kerma ja kanafondi ja anna kypsyä hetki. Laita pastavesi kiehumaan. Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunamehu ja hunaja. Ole varovainen sitruunan kanssa, ettei kastike juoksetu. Jatka kypsennystä hiljaisella lämmöllä. Keitä pasta.  Lisää lopuksi jogurtti ja suolaa maun mukaan. Sekoita kastike valutettuun pastaan. Ripottele päälle pecorinoa ja yrttejä.

No comments:

Post a Comment