Wednesday 1 October 2014

Punajuuri-kanasalaatti ja appelsiinibalsamicosiirappi

500g punajuuria
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
3 broilerin fileepihviä
1 dl kvinoaa
ruukkusalaatti, mielellään jokin tumma lajike kuten lollo rosso
100g kovaa vuohenmaitojuustoa

Kastike:
1 appelsiini
4 rkl balsamicoa
2 rkl ruokosokeria

Kuori ja viipaloi punajuuret ja hiero niihin öljyä, suolaa ja pippuria. Paahda leivinpaperilla 225 asteessa 25-30 minuuttia.

Laita kanan fileepihvit uunivuokaan ja hiero nekin öljyllä, suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225 asteessa 15 minuuttia. Anna levätä foliossa, viipaloi.

Purista appelsiinin mehu pieneen kattilaan. Lisää balsamico ja ruokosokeri. Kiehauta ja keitä 6-8min, kunnes liemen määrä on vähentynyt puoleen.

Keitä kvinoa, valuta ja jäähdytä.

Vuole juusto pieniksi lastuiksi ja pese salaatti. Kokoa salaatit suoraan lautasille ja valuta päälle kastiketta.

No comments:

Post a Comment