Tuesday 30 September 2014

Chili con Carne

Tämä on alkujaan Jamie Oliverin resepti, jota olen muokannut omaan käyttöön. Annos on valtava, mutta mahduu sopivasti isoimpaan valurautapataani. Riittää mukavasti myös pakastettavaksi. 

2 kg naudanrintaa, selkää, lapaa tms. Vähemmän, jos luutonta
2 tl kuivattuja chililastuja tai kokonainen kuivattu chili
oliiviöljyä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl oreganoa
2  laakerinlehteä
2 punasipulia 
2-3 tuoretta chiliä
2 kanelitankoa
10 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
4 x 400 g tölkkiä laadukasta tomaattimurskaa
3 rkl ruskeaa sokeria
3 punaista, keltaista tai oranssia paprikaa viipaloituna
2-4 400G tölkkiä erilaisia säilykepapuja, esim. isoja valkoisia papuja ja kidneypapuja
mutteripannullinen mokkakahvia


Viipaloi punasipuli ja valosipuli ja silppua puolet tuoreista chileistä. Valmista kahvi ja kaada se kuivattujen chilien päälle isoon mukiin. Kuumenna tilkka oliiviöljyä isossa padassa, lisää sitten 2 kukkurallista teelusikallista juustokuminaa, savupaprikaa ja oreganoa, laakerinlehdet ja punasipulit. Paista 10 minuutin ajan niin, että sipulit ehtivät pehmetä sopivasti. Lisää chilisilppu, kanelitangot, valkosipuliviipaleet ja loraus chilikahvia. Jos käytit kokonaista kuivattua chiliä niin viipaloi sekin sekaan. Sekoita ja lisää sitten loput kahvit, tomaattimurska ja sokeri. Lisää paloitellut lihat, suolaa ja pippuria ja anna hautua n. 2,5 tuntia kannen alla välillä sekoittaen. 

Viipaloi paprikat ja lisää ne ja pavut pataan ja jätä taas hautumaan vähintään puoleksi tunniksi. Säädä maku ja lisää halutessasi vielä tuoretta chilisilppua. 

Tarjoile esim. leivän tai riisin ja ranskankerman kanssa.

No comments:

Post a Comment