Monday 29 September 2014

Vaivaamaton leipä padassa


7 dl jauhoja, siemeniä, myslejä, kauraryynejä yms. Kuitenkin ainakin puolet vehnä- tai sämpyläjauhoja
1/2 tl kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 1/2 dl kättä vähän lämpimämpää vettä


Sekoita kuivat aineet ja hämmennä nopeasti joukkoon vesi. Kelmuta kulho tiiviisti ja anna kohota pitkän aikaa esim, yön yli.Ota kelmusta ja pyörittele kulhossa taikinaan vähän jauhoja niin, että saat sen irtoamaan. Kelmuta vähän löyhemmin ja jätä kohoamaan vielä ainakin puoleksi tunniksi. Lämmitä pataa uunissa, kunnes uuni on  225-asteinen. Jauhota padan pohja ja kohonnut taikina vielä kertaalleen. Kippaa taikina pataan, kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia. Voit lopussa vähentää lämpötilaa, eikä varsinaisesti haittaa vaikka paistaisit vähän kauemminkin. Anteeksiantava resepti, jolla tulee aina täydellistä leipää!

No comments:

Post a Comment