Tuesday 30 September 2014

Chili-suklaakakku

Tämä on sitä ihanaa chili-suklaakakkua, jota saa Fazerin kahviloista. Tällaisenaan siitä tulee aika matala ja torttumainen verrattuna Fazerin kakkuihin. Kun teen tätä tarjottavaksi juhliin, niin tuplaan täytteen määrän. Pienemmälle joukolle tämä on oikein passeli määrä, vähän jää seuraavallekin päivälle herkuteltavaksi. Gluteenitonta tästä saa, kun käyttää vehnättömiä kauralastuja. Pähkinäpohjakin varmaan toimisi.

Pohja:
135g kaurakeksimuruja
1 rkl kaakaojauhetta
1,5 rkl sokeria
55g voisulaa

Suklaamassa: 
200g 70% tummaa suklaata
4 kananmunan keltuaista
80g tomusokeria
25g Sambal oelek-tahnaa (mielestäni voi laittaa enemmänkin!)
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa

Murskaa keksit pieniksi muruiksi. Lisää kaakaojauhe ja sokeri murujen sekaan. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinn ympyrä, laita se vuoan pohjalle ja painele murumassa vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. 

Vaahdota kerma. Sulata suklaa varovasti mikrossa. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja chilitahna. Lisää sulatettu suklaa, tuorejuusto ja lopuksi kermavaahto. Sekoita varovaisesti tasaiseksi vaahdoksi. Ole ripeä, ettei täyte ala jämähtää. Kaada massa vuokaan, peitä kelmulla ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. 

Koristele ennen tarjoilua esim. valkoisella tai tummalla suklaalla ja kaakaojauheella. 


Alkuperäinen ohje: http://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/suklaa/chili-suklaakakku/


No comments:

Post a Comment